Laistytuvas: gruodis

Pristatome netikėtą naujieną – L A I S T Y T U V Ą!

Laistytuvas – kaip rašoma viki – nešiojama talpykla, dažniausiai su rankena, pritaikyta augalų… oi, širdžių laistymui.

Patentuodama šį VAJC išradimą, komanda kalbėjo:
„Tai naujas, unikalus, visiškai niekur kitur niekada nevykęs reiškinys. Jis, neabejotinai, pritrauks minias, o gal mases, jaunų, charizamatiškų asmenybių nepamirštamam susitikimui.“

Ar čia laistysime močiutės gėles ar purensime žemes pavasario gėrybių auginimui? O gal lipdysime laistytuvus iš molio? O gal čia liesime savo dainas, šokius, triukus ir kitus talentus? Kas žino!

2017 m. gruodžio 18 d. Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro trečiasis aukštas virpėjo nuo muzikos garsų ir „Laistytuvo“ džiaugsmų! Čia susitikęs jaunimas pradėjo „Laistytuvo“ sezoną.

Laistytuvas – vieta susitikti, pasimatyti ir pasidžiaugti vieni kitais. Kartą į mėnesį vis susitiksime, p a ž a d a m e !

Pirmasis „Laistytuvas“ džiugino jaunimo talentais. Vakaro puošmenomis buvo Gintarė Bauerytė, Justina Trinkūnaitė-Sungailienė, Kristina Cecilija Trinkūnaitė ir Paulius Pilypas, Mardasavo bernai, Živilė Mackevičiūtė bei Emilija Danielė Barteškaitė. Po vakaro puošmenų buvo metas susipažinti vieniems su kitais, tam padėjo VAJC komandos sugalvoti žaidimai.

Lempučių šviesomis pasidžiaugę, mandarinais pasisotinę, daug džiaugsmo įgavę jaunimas baigė gruodžio mėnesio „Laistytuvą“ bendra daina, kuri buvo sukurta čia ir dabar. Gal ši daina taps „Laistytuvo“ himnu? A t e i k i t e  ir  p a m a t y s i t e!

O kitąsyk susitiksime kada? Gal, sakykim, sausio 24 dieną? Vajė!

Sek naujienas Facebook’e: laistytuvas.

 

Laistytuvas: sausis

Sausio laistytuvas – lyg gaivališkas mokyklinis “žiburėlis” shim sham, lėto šokio poromis ir pasiutėliškų polkų ritmais.
Laistytuve susitinkama bičiuliauti. Ar pasakytume, kad šokis – bičiulystės būdas? Taip, ir daug daugiau! Šokis – jaunystės įgyvendinimo būdas! Šokis – sporto šaka. Šokis – pažinčių portalas. Šokis – poilsis. Šokis – laiškas draugui apie tai, kaip gyveni. Ir taip toliau. Tik norėjome pasakyti, kad šokio būdu mes laistytuve ir tuo, ir anuo pasidžiaugėm, ir taip, ir anaip pailsėjom, o kadangi buvom vieni kitų pasiilgę, tai šokiu ir vėl pasibičiuliavom. Sausio laistytuvas įvyko!
Kitąsyk – jau ne šokio būdu – vasarį!

Laistytuvas: vasaris

Vasario mėnesio laistytuvas, be jokių abejonių, buvo skirtas Valstybės šimtmečiu pasidžiaugti.
Žiūrėjome Vytauto V.Landsbergio filmą „Trispalvis“, pasakojantį Lietuvos pokario istoriją, tik šįkart čia kalbama ne apie konkretų žmogų ar įvykį, o bandoma sukurti apibendrintą pokario laisvės kovotojo portretą – nejuodinamą ir nešviesinamą, autentiškai piešiamą dvylikos to meto kovų liudininkų, buvusių partizanų ir jų ryšininkų. Ramiai tekantis filmas panardina žiūrovą į Lietuvos istorijos vingius, raibuliuojančius kuo įvairiausiomis spalvomis – ir linksmomis, ir jaudinančiomis, ir graudžiomis. Visa tai prabyla  paprasta, nepretenzinga kino kalba, suprantama ir jaunam, ir senam, mylinčiam šį gražų lietuvišką kraštą.

Kitas laistytuvas – jau kovo 19d. Bus vėl kitaip.

Laistytuvas: kovas

Kovo laistytuve dūko protmūšis! Aštrumu šarvuoti istorijos, teisės, medicinos, aviacijos ir kultūros klausimai sutelkė visus išminčius solidžiai kovai, kurią vainikavo merginų – “kosmonaučių” – komandos pergalė. Ir pačioms, sako, netikėta.

Kitas laistytuvas – vasaros pasitiktuvės!

Laistytuvas: vasara

Laistytuvas pasitiko gražią vasarą! Vasariškai gyvenome jau bemaž visą mėnesį, čia tereikėjo prisiminti, kad vasara dar tik beprasidedanti.
Buvo open-air šventė Vingio parke, kurioj smalsavom, dainavom, žaidėm ir bičiuliavom. Labai gražiai pabūta!