Jaunimo festivalis „IŠEIK Į AIKŠTĘ 2013“

2013 m. gegužės 3-5 dienomis Vilniuje vyko jaunimo festivalis „Išeik į aikštę 2013“. Festivalio pagrindinis tikslas – šventinis, pramoginis, prasmingas ir turiningas renginys jaunimui. Šiai įdėjai įgyvendinti buvo pakviesta Emanuelio misijų mokykla, įsikūrusi Romoje, o jos studentai –  net iš 12 skirtingų pasaulio šalių.

Jaunimo festivalis tapo erdve jauniems žmonėms susitikti, bendrauti tarpusavyje, prasmingai praleisti savaitgalį. Renginio metu buvo galimybė jauniems žmonėms viešai bei drąsiai prabilti apie gyvenimo prasmės paieškas: tikintiesiems iš naujo įvertinti savo pažiūras, jas papildyti naujomis įžvalgomis, netikintiems arba abejojantiems suteikti galimybę diskutuoti, viešai kelti savo klausimus, reikšti savo nuomonę.

Festivalio metu vyko pokalbiai bei diskusijos apie gyvenimo prasmę, gyvos muzikos koncertai, susitikimai su įdomiais žmonėmis, tarptautinės pamaldos, skautų įkurtas nuotykių parkas, proto mūšis, specialiai renginiui įrengtame paviljone veikė Katedros aikštės kavos klubas. Koncerte, kurį transliavo Lietuvos televizija, koncertavo garsūs Lietuvos atlikėjai: Giedrė Kilčiauskienė, Linas Adomaitis, „Saulės broliai“, gospel komanda „HARK“.

Draugystės su Dievu vakarai

 

Draugystės su Dievu vakarus VAJC pradėjo organizuoti 2007 m., tuo pat metu, kai su evangelizacinėmis programomis buvo pradėta lankyti Vilniaus miesto ir kitų Vilniaus arkivyskupijos dekanatų mokyklas. Norėjome kartą per mėnesį susirinkti į maldos stotelę ir melstis už visus jaunus žmones, kuriuos sutinkame mūsų tiesioginio darbo metu. Taip pat kvietėme prisijungti ir jaunus žmones, pasiūlydami jiems galimybę atlikti išpažintį su pokalbiu. Skirti išpažinčiai tiek laiko, kiek kiekvienam reikia. Per adoraciją taip pat kviečiamos bendruomenės ar jaunimo maldos grupės prisijungti pravesti adoraciją su giesmėmis ir mąstymais.

Pirmasis Draugystės su Dievu etapas vyko 2007-2009 m. Vėliau, ruošiantis tarptautiniam jaunimo Taize susitikimui „Pasitikėjimo Piligrimystė Vilniuje“, kuris vyko 2009 m. gegužės 1-3 d., adoraciją pakeitė kas mėnesį skirtingose Vilniaus parapijose organizuojamos Taize pamaldos. Po sutikimo jos buvo tęsiamos trejus metus. 2012 m. rudenį vėl pradėti organizuoti Draugystės su Dievu vakarai, per kuriuos buvo ruošiamasi Lietuvos Jaunimo Dienoms Kaune 2013 m.

Jaunimo bendruomenių vakaras

 

Tai yra proga kartą metuose visiems kartu susitikti ir švęsti, neformaliai pabendrauti ir pasidalinti, kuo kiekviena bendruomenė gyvena, galimybė pakviesti kitas bendruomenes ir jų jaunimą  į savo renginius bei iniciatyvas.

Į šį susitikimą kviečiami krikščioniškų jaunimo bendruomenių, organizacijų vadovai ir atsakingi asmenys (klebonai, vikarai bei diakonai, taip pat parapijinių jaunimo grupių, maldos grupelių, krikščioniškų jaunimo organizacijų vadovai, deleguoti parapijos klebono arba bendruomenės vadovo).